Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez danas je najavio je da će Krizni stožer sutra zasjedati i razmatrati mogućnost smanjivanja izolacije osoba koje su bile pozitivne na koronavirus.

- Sigurno je da su u igri pet ili sedam dana. Vidjet ćemo koliko se tu može još nešto učiniti. Naravno preporuke su da se testira antigenskim testovima kako bi ljudi što manje čekali i kako bi bili efikasniji, jer sigurno sa ovom količinom PSR testova teško je imati taj kontinuitet da se u 24 sata sve riješi - izjavio je Čerkez.

Konstatirao je da broj zaraženih raste.

- Evidentan je visok udio pozitivnih među testiranim. Više od 45 posto imamo pozitiviteta u broju testiranih, što znači da ove brojke koje imamo su značajno veće. Uglavnom dvije županije dobro testiraju to je Sarajevska i Hercegovačko-neretvanska županija – kazao je Čerkez.

Podvukao je da je za očekivati da ćemo imati određeni rast još nekoliko dana.

- Naravno, postoji jedan rizik koji je pred nama. To je vraćanje djece u školske klupe, ali smo optimistični da ćemo sa sljedećim mjesecom početi da se spuštamo u tom valu i da se ta situacija stabilizirati - rekao je Čerkez.