Sukladno očekivanjima, o čemu smo proteklih dana izvjestili ramsku javnost, na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama, glasovima koalicijskih  partnera HDZ 1990 i SDA, donesena je Odluka o prestanku emitiranja i reemitiranja sjednice općinskog vijeća. Upozorenje oporbenih vijećnika da takav postupak predstavlja uvođenje cenzure, s očitom namjerom da se podalje od očiju javnosti  odlučuje o bitnim pitanjima za lokalnu zajednicu, nisu bili dovoljan argument da se odustane od donošenja spomenute odluke. Navedena odluka još jedna je potvrda nekonzistentnosti i neprincipijalnosti vladajućeg HDZ 1990, na čiju je inicijativu 2005. spomenuta odluka bila i donesena. Posebno su licemjerna tumačenja, koja su se pojavila na režimskim portalima, da će se ubuduće, umjesto prijenosa, izvještavati lokalni mediji o sjednicama općinskog vijeća, kao da javnosti nije poznata da ti lokalni mediji predstavljaju Radio Ramu u čijem programu ima mjesta samo za podobnike HDZ 1990 i po čijem izvješćivanju  našom općinom teku med i mlijeko.

Nažalost, puno su dublji razlozi donošenja odluke o prestanku prijenosa sjednica općinskog vijeća. Jedan od glavnih je i taj što SDA, kao  jedan od uvjeta davanja podrške načelniku u HDZ 1990, traži ukidanje grba općine Prozor-Rama, ukidanje postojećeg dana općine i izmjenu naziva ulica u gradu Prozoru. Da sve ide u navedenom smjeru potvrđuje i jučer usvojeni Program rada Općinskog vijeća Prozor-Rama za 2017. godinu kojim je predviđeno donošenje Odluka o određivanju ulica u gradu,  promjena Statuta općine Prozor-Rama, a zatim i donošenje Odluka o određivanju Dana općine Prozor-Rama.  

Načelnik je svjestan da je od Dželilovića dobio vruće krompire, koji bi ga mogli koštati mandata i podrške glasača, te će učiniti sve da dana obećanja provede uz što manju galame. Navedenom foteljaškom projektu izdaje hrvatskih nacionalnih interesa,  pristupilo se sustavno i temeljito, u maniri isprobanih udbaških metoda ispiranja kolektivne svjesti. Organizirani su različiti skupovi, najavljuju se postavljenja nekakvih spomenika, uz nemalu podršku određenih franjevačkih krugova, a sve u cilju pripreme hrvatske javnosti da proda svoj nacionalni ponos za tri glasa SDA u Općinskom vijeću Prozor-Rama.  

Pozivamo načelnika da se okane ćorava posla, jer o proračunu, zapošljavanju, asfaltu i drugim dnevno-političkim pitanjima možemo polemizirati, ali ispod neke granice se ne može ići.  Bez obzira na uvedenu cenzuru i medijsku blokadu, OO HDZ BiH Rama će pronaći nove načine komunikacije da bi ramska javnost pravovremeno bila upoznata sa svim koracima koje politički dvojac Ivančević-Dželilović kane poduzeti.

Koalicija hrvatskih stranaka
HDZ BiH, HSP BiH, RDS