Mnogi u svojoj kuhinji čaše skladište okrenute naopako, kako bi se manje prašile. Međutim, to nije dobro čini, a razlog je otkrio jedan tiktoker.

U kratkoj TikTok videosnimci, koju je pogledalo više od 3,6 milijuna korisnika društvenih mreža, Bs Hidden Secrets je objasnio zašto ne treba čuvati čaše naopako. On je ljude upozorio da promijene naviku postavljanja čaša na ovaj način.

Otkrivajući koliko to može biti opasno te da šteti kvaliteti i čvrstoći čaša, pozvao je ljude da promijene naviku, piše Klix.

Rub čaše je najkrhkiji dio. Kad ga stavite naopako, nosi težinu cijele čaše’ objasnio je te dodao da to znači da će s vremenom postojati veća vjerojatnost da će se staklo razbiti.

Neke čaše za piće imaju vrlo osjetljiv rub koji nije napravljen da izdrži cijelu težinu čaše. Stoga nemojte skladištiti čaše naopako, jer će to dovesti do pretjeranog pritiska na rub i na kraju može razbiti čaše.

TikTok profil Bs Hidden Secrets je dugo bio omiljen za one koji žele saznati korisne savjete za koje mogu primjeniti u domaćinstvu.

(www.jabuka.tv)