Nakon što se prošle sezone ozlijedio na prvoj utakmici doigravanja za A1 košarkašku ligu, jedan od stupova igre požeškog kluba, Ante Ćališ se proteklog vikenda vratio na parket nakon operacije križnih ligamenata. Košarkaši su ostvarili bitnu pobjedu protiv KK Rekord tim, a Ante je zabio 13 koševa piše 034portal.hr

- Ozljeda mi je još uvijek u glavi i nisam sto posto spreman. Kao što vidite, idem u teretanu, vježbam snagu i koljeno. Za dva, tri mjeseca bi trebao biti spreman, a onda ću razmišljati što i kako dalje. Za sad su mi najbitniji igra, trening i zdravlje - ispričao je za 034portal centar Požežana.

Ante studira prehrambeno-tehnološki smjer na požeškom Veleučilištu i radi u studentskom kafiću. 2014. godine primio je i nagradu za najboljeg sportaša u izboru Požeškog sportskog saveza i sportskih novinara Požege.

- U Požegu sam došao prije četiri godine iz Rame. Razmišljao sam i o drugim mjestima za studij, no ovdje imam rodbinu kod kojih sam smješten pa sam se ipak odlučio za Požegu. Čim sam došao, pitao sam gdje je dvorana u kojoj mogu igrati košarku - uz smijeh kaže Ante.

Skroman i jednostavan, Ante kaže kako ne razmišlja o budućnosti u nekom velikom klubu.

- Radim ono što volim, a to je igranje košarke, ako nešto dođe od toga, doći će, ne opterećujem se trenutačno time - jasan je za kraj bio Ćališ.

Trener Dario Rich ističe kako je povratak Ćališa bitna stvar za klub ali izražava i oprez.

- Antu polako uvodimo u treninge i igru, s oporavkom ne treba žuriti. Nakon što smo na početku sezone pomladili ekipu, Ante nam je do sada jako nedostajao u igri. On je definitivno jedan od stupova igre kluba - izjavio je Rich.