Sabor je započeo rad zahtjevom SDP-a, HDZ-a, Mosta, Kluba HNS-a i HSU-a te Kluba HSLS-a i HDSSB-a za stankom. Očekuje se rasprava o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću. 

Peđa Grbin (SDP) kazao je nakon stanke da je SDP zatražio stanku zbog mreže sukoba interesa te je spomenuo ministricu gospodarstva Martinu Dalić. 
Dražen Bošnjaković (HDZ) kazao je da je RH država koja rješava sve svoje veće probleme. Kakva je alternativa, vlada SDP-a, koja je šesta najgora vlada na svijetu, upitao je Bošnjaković. U trenutku kada želimo sačuvati stabilnost gospodarstva, gdje ste bili vi, što ste ponudili, ponovno je upitao. 

Nikola Grmoja (Most) kaže da Vlada nema većinu. Vlada je željela ovu agoniju produžiti i nakon izbora. Premijer treba doći ovdje i ispričati se građanima. Treba reći da je napravio krivi potez, izjavio je Grmoja. Zastupnik Glasnović neće imati našu potporu ako bude dao potporu HDZ-a. Nemojte tezgariti, izađimo na izbore pa ćemo vidjeti koliko imate.

Ivan Vrdoljak (HNS) siguran sam da znate jednu od božjih zapovjedi - ne reci lažno svjedočanstvo. Ono što čujem u zadnjih nekoliko dana, užasne optužbe, od HDZ-a i Mosta jedni prema drugima - pitanje je tko u današnjem trenikutku brine za zemlju. Nismo svi isti, mi biramo drugačije, kazao je između ostalog.

Goran Dodig (Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a) kazao je da trebamo razmisliti gdje smo i radi koga smo ovdje. Mudar čovjek zaboravlja uvrede, a nezahvalni dobročiniteljstva. Postoje ljudi koji su nas uvrijedili, a i oni koji su dobro napravili. Zaboravljamo li virače koji su nas izabrali. Zbog čega su neprijateljstva ovakva ovdje. Pozivam vas na odgovornost, u ime situacije u kojoj se nalazimo, kazao je.

Sabor je potom nastavio s radom. Predsjednik Sabora Božo Petrov kazao je da je prva točka dnevnog reda rasprava o razrješenju ministra financija Zdravka Marić. Uvodno o tome je govorio, kao predlagač, predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Nema dugoročnog uspjeha preko tuđeg znoja i tuđega novca. Sve bitne odluke Vlada je odgodila za sutra, iza lokalnih izbora, kazao je.

Postoji li u Hrvatskoj ikakva odgovornost? Poštujemo li ikakve institucije? Volimo li svoj narod? Hoćemo li biti primjer svojoj djeci, upitao je Bernardić. Imate li odgovornost? Imate li obraz, dodao je.

Hrvatska će biti uspješna zemlja samo kad bude zemlja jednakih mogućnosti. Spremni smo i treći puta Hrvatskoj vratiti budućnost, kazao je i poručio na kraju - ako je samo jedna Hrvatska, nemojte je prodavati!

Miro Bulj (Most) u repclici je izjavio da slučaj Agrokor nije samo slučaj HDZ-a, već i SDP-ove Vlade. SDP je počeo privatizaciju Ine, a HDZ je završio.    

Sabor je na dnevni red uvršten i zahtjev da se Božo Petrov razriješi dužnosti predsjednika Sabora, kao i SDP-ov zahtjev da se glasuje o opozivu trojice HDZ-ovih potpredsjednika Sabora. Kada će se o tome glasovati, ako je suditi prema riječima Bože Petrova, koji još predsjeda Saborom, ovisi o tome hoće li ministar financija Zdravko Marić dobiti povjerenje.  

Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) rekao je uoči početka saborske sjednice da neće sudjelovati u preslagivanju i dodao: Zalažem se za stabilnost i učinit ću sve da ne doprinesem daljnjoj destabilizaciji. Neću podržati niti Zdravka Marića ministra financija, niti Božu Petrova od kojeg zahtijevam da poštuje logiku jer ako ima 79 zahtjeva za njegov opoziv onda je to stav logike, a ne pravnih normi. Neću podržati gospodina Jandrokovića.

Zastupnici Bruna Esih i Željko Glasnović jučer na sastanku u Klubu zastupnika HDZ-a nisu dali svoj potpis za izbor predsjednika Sabora iz redova HDZ-a - priopćili su na Facebooku. Kažu da su potpise htjeli dati, no zbog realne mogućnosti i kalkulacija da će novu vladu, među ostalima, činiti HNS, IDS i SDSS - od predsjedništva HDZ-a i Andreja Plenkovića tražili su pisano jamstvo da se to neće dogoditi. Jamstvo, navode, nisu dobili. 

Smijene li zastupnici Marića, Mostu to znači da je pala Vlada i da HDZ nema većinu. O sudbini HDZ-ova ministra financija glasovat će se sutra.