Tijekom protekla tri dana iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 16 prijava i to na području Mostara 6, na području Jablanice 1, na području Čapljine 2, na području Neuma 3, na području Stoca 1 i na području Konjica 3.

Iz oblasti javnog reda i mira nije registriran niti jedan slučaj.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 28 prometnih nesreća i to na području Mostara 13, na području Konjica 6, na području Jablanice 1, na području Stoca 2, na području Rame 1, na području Čitluka 2 i na području Čapljine 3 u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, jedanaest osoba lakše tjelesne ozljede dok je pet osoba zadobilo ozljede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja MUP HNŽ-a je izdvojeno:

03.06.2022.godine u 13,35 sati PU Mostar je obaviještena da se u Ul. Braće Ševe čuje pucanj i galama. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su utvrdili da je osoba B.Đ.(1992) iz Mostara primjetio osobu koja je pokušala da mu provali u kuću , te je pustio svog psa bez nadzora uz naredbu da napadne. U tom momentu ulicom se kretao komšija V.R.(1936) iz Mostara kojeg pas napada i nanosi mu lakše tjelesne ozljede. Nakon toga B.Đ. ispaljuje jedan hitac iz vatrenog oružja u zrak. Isti je dragovoljno predao vatreno oružje djelatnicima policije te je lišen slobode. Upoznat tužitelj i Odjel krim. policije.

U noći 03/04.06.2022.godine patrola policije PU Konjic je u mjestu Pokojište izvršila kontrolu vozila „Renault-clio“ kojim je upravljao M.S.(1995) iz Konjica a na mjestu suvozača nalazio se A.A.(1996) iz Konjica. Prilikom kontrole M.S. je patroli policije dragovoljno predao 4 smotuljka u pvc prozirnoj foliji zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu . Osoba je lišena slobode i bit će predmet krim. obrade.

U noći 03/04.2022.godine patrola policije PU Mostar je u Ul.K.M.V.Humskog, prilikom redovitih poslova i zadataka , uočila sumnjivu osobu od ranije poznatu a radi se o A.G.(1985) iz Mostara koji je upravljao vozilom „Peugeot“. Isti je tom prilikom patroli policije dragovoljno predao jednu staklenu teglu u kojoj se nalazila neutvrđena količina bijelog praha koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spid. Osoba je lišena slobode a o svemu je upoznat tužitelj.

04.06.2022.godine u 06,00 sati u PU Mostar obratio se Ž.M.(1964) i prijavio da NN osoba nasilno želi da uđe u njegov stan na adresi K. Tomislava. Na lice mjesta izašli su djelatnici policije i zatekli osobu S.V.(1982) koji je odbijao naredbu djelatnika policije da bi u jednom momentu zatvorenom pesnicom udario policijskog službenika i pokušao oduzeti službeni pištolj. Osoba je stavljena pod kontrolu i lišena slobode . Upoznat tužitelj.

05.06.2022.godine u 12,35 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Radešine, općina Konjic, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali B.A.(1994) iz Konjica sa vozilom „Kvad CFmoto“, R.A.(1976) iz Kranja sa motociklom „Yamaha“, M.M.(1966) iz Ljubljane sa motociklom „Kawasaki“ i N.Š.(1983) iz Ljubljane sa motociklom. Teške tjelesne ozljede zadobila je M.M. a lakše tjelesne ozljede Š.N.. Na licu mjesta izvršen je očevid.

05.06.2022.godine u 15,15 sati na lokalnoj cesti u mjestu Višići , općina Čapljina, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao I.I.(1980) iz Bugarske upravljajući motociklom „BMW“ koji je tom prilikom sletio sa ceste. Nakon par sekundi, na istom mjestu i na identičan način došlo je do slijetanja još jednog motocikla kojim je upravljala J.B.(1988) iz Bugarske. Obe osobe su tom prilikom zadobile ozljede neutvrđenog stupnja te su prevezeni u bolnicu Južni logor Mostar. Na licu mjesta izvršen je očevid.