Formiranje udruženja premijerligaša jedan je od zaključaka sastanka klubova učesnika Premijer lige BiH čiji je domaćin bio Fudbalski klub Sarajevo.

Aktualni prvak BiH pozvao je predstavnike svih premijerligaških klubova s ciljem spriječavanja neregularnosti i narušavanja integriteta natjecanja, a od 11 klubova sastanku su se odazvali predstavnici Olimpika, Mladosti iz Doboj Kaknja i Veleža.

Predstavnici Sarajeva, Mladosti i Veleža donijeli su odluku o formiranje udruženja premijerligaša, za što će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Kako se ističe, preostali klubovi koji se natječu u najvišem rangu natjecanja su dobrodošli da se pridruže kada procijene da je za to došlo vrijeme.

''FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta natjecanju, razmotriti opciju izlaska iz lige'', navodi se u priopćenju.

Prije početka sastanka poziv Sarajeva službeno su odbili Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Sloboda, a na sastanku se nisu pojavili ni predstavici Borca, Krupe, Radnika i Tuzla Cityja iako se o tome nisu službeno oglasili.