Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač susrela se s Ivanom Dodigom, članom hrvatske teniske reprezentacije i višestrukim pobjednikom Grand Slam turnira.

Dodig je, zajedno s bratom Mladenom, upoznao predsjednicu Buhač s nizom aktivnosti koje provode, kao i planovima za nove projekte na prostoru Čitluka, naravno s naglaskom na njihovo matično Međugorje.

Naglasili su kako im je prioritet omogućiti djeci i mladima kvalitetnu sportsku izobrazbu i prepoznavanje nadarenih kojima treba osigurati pretpostavke za osobni i profesionalni razvitak, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Ivan je nedvojbeno naše svjetski prepoznatljivo ime i raduje me kada čujem što sve ostvaruje i planira realizirati. Zahvaljujem mu ovom prigodom na odluci da se vrati rodnomu kraju i ulaže svoja sredstva u projekte koji će donijeti opće dobro kako Međugorju i Čitluku, tako i Hercegovini i našoj županiji u cjelini. Uvjerena sam kako će aktivnosti kojima su se braća Dodig posvetila imati osjetan učinak na broćansko gospodarstvo, osobito njegovu turističku granu'', komentirala je predsjednica Vlade.

Ujedno je čestitala hrvatskoj teniskoj zvijezdi na priznanju za najboljega čitlučkog sportaša u protekloj godini koje mu je dodijeljeno u sklopu proslave Dana Općine Čitluk.