Tridesetčetverogodišnji Branko Brajković iz Bugojna uhićen je na osnovu međunarodne crvene potjernice koju je za njim raspisao Interpol Zagreb zbog ubojstva počinjenog u Hrvatskoj, te nanošenja teških povreda. Brajkoviću se na dušu stavlja ubojstvo 61-godišnjeg Josipa Horvata. On je nakon privođenja predan Sudu BiH koji mu je odredio privremeni pritvor.

-Sud je donio ovo rješenje u cilju krivičnog gonjenja zbog krivičnog djela ubojstvo, teške tjelesne povrede, sa maksimalno predviđenom kaznom u trajanju od 40 godina. Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže 18 dana od dana lišenja slobode ili do nove odluke Suda, pojašnjeno je u Sudu BiH za Oslobođenje.

Prema neslužbenim informacijama, Brajković se tereti da je sa još tri sudionika tijekom pljačke 1. studenog prošle godine ubio Horvata u Selniku kod Ludbrega u Hrvatskoj. Tog dana četiri razbojnika u policijskim uniformama došla su do kuće Horvata i lažno su se predstavila kao policajci. Napali su Horvata tražeći mu novac. Tukli su ga sve dok im nije otkrio gdje se nalazi oko 600.000 kuna, koje je ranije podigao u banci zbog određenih investicija. Nakon što su ukrali novac, pljačkaši su žrtvu ostavili da leži u lokvi krvi. Horvat je prebačen u bolnicu, ali je poslije tri mjeseca liječenja podlegao povredama početkom ove godine.

Krajem lipnja hrvatska policija je zbog ovog zločina uhitila dvojicu muškaraca u Zagrebu, dok su za drugom dvojicom raspisane potjernice. Brajković od ranije ima bogat kriminalni dosje. Uhićen je u nekoliko navrata i to zbog više teških krivičnih djela. Poznat je i po tome što je 2008. motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu jer mu nije uzvratila ljubav.