Jose Mourinho je dolaskom u Zagreb, kako bi gledao Brozovića i pregovarao oko kupnje Perišića, ukrao šou nogometašima Hrvatske i Ukrajine, koji su u petak igrali u kvalifikacijama za SP. Utakmica je završila 1:0 za Hrvatsku, dok je Mourinhov okršaj s Interom na neutralnom terenu završio 1:1.

Ivan Perišić velika je želja Manchester Uniteda, ali i Chelseaja i Liverpoola, pa je Mourinho prenio poruku gazdi Uniteda da je za krilnog napadače Nerazzura spreman platiti 40 milijuna eura. Na Old Traffordu idućeg ljeta žele se pojačati Antoineom Griezmannom, koji će im izbiti najveći dio novca predviđenog za pojačanja, pa je navedeni iznos za Perišića najviše što su spremi licitirati. Ali, kineska korporacija Suning poručila je Unitedu, ali i svim ostalim zainteresiranim engleskim velikanima, da Perišić ne ide ispod 60 milijuna eura.
 
Marcelo Brozović nije ništa manje zanimljiv Mourinhu, jer kako ističe, u sredini terena može igrati čak tri uloge. Gazzetta dello Sport ekskluzivno donosi da je u ovom slučaju United voljan platiti puni iznos odštete, odnosno 50 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru koji je Inter s veznjakom potpisao u prosincu. Ali, što je još važnije, Inter u tom slučaju nema nikakvog izbora osim dopustiti igraču početak pregovora s klubom koji podastre bankovnu garanciju da će za njega platiti iznos naveden u odštetnoj klauzuli.
 
"Postoji 50 milijuna razloga za vjerovati da će se Brozović na ljeto iz Milana preseliti u Manchester, a Inter bi pritom zaradio čak 45 milijuna", piše Gazzetta i tako otkriva da je Inter hrvatskog veznjaka Dinamu zapravo platio samo 5 milijuna eura.
 
Interu bi ovako bogata prodaja Brozovića koristila i u još jednom važnom pogledu: obitelj Zhang, koja sada vlada klubom, financijskim bi prilivom iz Manchestera mogla u Nyon, dakle sjedište UEFA-e, poslati izvješće koje pokazuje da ispunjava kriterije financijskog fair playa.
 
Marcelo Brozović ove sezone varira po statusu i igrama kod Interovih trenera. Bivši Frank De Boer isticao je da je Brozović "stalno u disku", a nakon što je Nizozemac zbog očajnih rezultata brzo otjeran, dolaskom Stefana Piolija, Brozović se vratio u momčad i opet zaigrao sjajno, čime je zaslužio i novi ugovor, sa spomenutom klauzulom od 50 milijuna eura za Brozovića.
 
I onda je na Badnjak kineski prvoligaš Tianjin Quanjian, kojeg trenira legendarni Fabio Cannavaro, ponudio Interu 50 milijuna eura za Brozovića.
 
Ali odštetna klauzula stupa na snagu tek 1. srpnja 2017., što znači da Inter do tada nije obvezan prihvatiti ponudu, kako onu iz Kine tako ni onu iz Engleske.
 
Ali na ljeto je, kao što smo istaknuli, neće moći odbiti, a odluku će donijeti Marcelo Brozović, koji u zadnje vrijeme opet jako malo igra i kod novog trenera Piolija. Osim Manchestera, žele ga Tottenham, Arsenal i Chelsea, ali od njih još nema ponuda. Brozovića je prošlog ljeta htio i daleko najbolji talijanski klub, ali u novi ugovor s Interom uglavljena je "Anti-Juventus" klauzula, što znači da za 50 milijuna može otići u bilo koji drugi klub, osim Juventus.
 
Prihvati li Brozović ponudu Uniteda, postat će najskuplji hrvatski igrač svih vremena.