U petak je zatvoreno glasovanje za Zlatnu loptu, a nakon polovice prebrojenih glasova, u vodstvu je Luka Modrić. Najveći konkurenti su mu Francuzi.

Hoće li Luka Modrić postati prvi Hrvat sa Zlatnom loptom koju dodjeljuje France Football?

Igrač koji će prekinuti Messijevu i Ronaldovu dominaciju? Francuzi tvrde da hoće! Francuski RFI donosi ekskluzivne informacije o Lukinom vodstvu nakon polovice prebrojenih glasova. A najveći konkurenti su mu Raphael Varane i Kylian Mbappé koji trenutno drže drugo i treće mjesto. Cristiana Ronalda nema ni na mapi.

Pobjednika Zlatne lopte koju dodjeljuje France Football (Ballon d'Or) doznat ćemo na gala večeri koja se održava 3. prosinca, a ako ju osvoji, Modrić će kompletirati hat-trick velikih nagrada jer je ove godine već proglašavan najboljim u izborima Uefe i Fife. Modrić je već najbolji igrač u Europi i najbolji igrač na svijetu u izboru svih izbornika i kapetana reprezentacija.

Sada je preostao izbor novinara iz najuglednijih sportskih medija. A kriteriji prema kojima se biraju su: Pojedinačne i momčadske izvedbe (titule) u godini Igračka klasa (talent i fair play) Cijela karijera Pobjednika Zlatne lopte bira ukupno 200 novinara iz cijeloga svijeta, a glasovanje je zaključeno u petak.