Britanski znanstvenik James Longcroft tvrdi da je izumio bocu za vodu bez plastike koja se može razgraditi u tri tjedna, piše Business Insider.
 
Bocu za vodu Choose Water izumio je Longcroft, a cilj mu je njome zamijeniti plastične boce i tako spasiti svjetske oceane od plastičnog otpada.
 
Vanjski omotač boce izrađen je od recikliranog papira koji su donirale razne tvrtke, a vodootporni unutarnji sloj sastoji se od mješavine materijala koju je stvorio Longcroft.

"Svi sastojci boce mogu se potpuno razgraditi, a morske životinje mogu ih jesti"
 
"Svi sastojci boce mogu se potpuno razgraditi u tri tjedna stajanja u vodi ili na odlagalištu otpada, a morske životinje mogu ih jesti", objavila je tvrtka Choose Water u izjavi.
 
Longcroft je za Evening Standard izjavio da se čelični čep boce također može razgraditi u roku od jedne godine. Plastici obično trebaju stotine godina za razgradnju, piše Business Insider.
 
Longcroft živi u Škotskoj i započeo je kampanju skupljanja prihoda za financiranje boce Choose Water u ponedjeljak. Cilj mu je skupiti 25.000 funti, a dosad je skupio oko 8000. Nada se da će se boce naći na policama trgovina do kraja ove godine i postati isplativa alternativa plastičnima.