Sjevernoirska Demokratska unionistička stranka (DUP) priopćila je u utorak da neće biti prinuđena podržati "otrovni" sporazum premijerke Therese May o razlazu s Europskom unijom, povećavajući šanse da sporazum ne bude usvojen u Parlamentu. 

Stranački glasnogovornik za Brexit Sammy Wilson napisao je u tekstu objavljenom danas u nacionalnim novinama Daily Telegraph da izaslanici DUP-a neće podržati sporazum o odlasku iz bloka koji je premijerka May postigla s EU ukoliko ga ne izmjeni kako bi se bavio brigama stranke da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati na neograničeno razdoblje u uniji.  

Wilson piše u novinskom članku da bi produženje pregovora o Brexitu za jednu godinu bilo poželjno "kako ne bismo dobrovoljno boravili u zatvoru sporazuma o povlačenju s ključevima ćelije u džepu Michela Barniera (šefa pregovaračkog tima EU)". 

DUP ima deset ključnih zastupničkih mjesta u Donjem domu parlamenta, a brojni tvrdokorni zagovornici Brexita mogli bi slijediti primjer te stranke kada budu odlučivali kako glasati, prenosi Associated Press.