Britanski BBC u srijedu je emitirao dokumentarac naziva 'World War Three Inside the War Room' u kojem se prikazuje kako bi izgledao treći svjetski rat u kojem bi zaratili Rusi i NATO.

Među prikazanim simulacijama je i ona s korištenje nuklearnog oružja, a cjelokupan projekt naišao je, očekivano, na oštre kritike ruske Dume. 'Sama ideja o nuklearnom ratu s Rusijom je od BBC-a napravila pretendenta za prvo mjesto među zapadnim medijima u svrhu raspirivanja mržnje i vojne histerije', napisao je na službenom Twitter profilu šef ruskog odbora za međunarodne poslove, Aleksej Puškov.

Sporni BBC-jev dokumentarac vrti se oko Rusije koja je okupirala latvijsku pokrajinu Latgaliju nakon čega NATO traži pomoć Velike Britanije koja odbija upotrijebiti nuklearno oružje protiv ruskih snaga. U tom trenutku u priču se uključuje SAD te se svijet u trenu našao u nuklearnom ratu.

Simulirano je u korištenje nuklearnog oružja na britanskim brodovima od strane Rusa, a cijelo vrijeme te simulacije objašnjavaju pravi vojni analitičari i vojna lica.

Glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je kako ruski dužnosnici nisu trošili vrijeme na takvo 'smeće'. 'Na žalost, kolege s BBC-a u zadnje vrijeme emitiraju sadržaj niske kvalitete pa nam nije žurba gledati njihov program', rekao je Peskov.