Rekordna većina Britanaca vjeruje da je izlazak iz EU bila greška, rezultati su najnovijih anketa, piše portal "Business insider''.

Britanija krajem godine izlazi sa jedinstvenog tržišta EU i carinske unije, nakon više od četiri godine od kako je na referendumu pobijedila opcija za Brexit.

Međutim, rekordan postotak Britanaca rekli su anketnoj agenciji "YouGov" da sada vjeruju da je glasanje za Brexit bila pogrešna odluka.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, 51 posto ispitanih odgovorilo je pozitivno na pitanje je li Britanija pogriješila kada je glasovano za izlazak, 38 posto smatra da je to bilo ispravno, a 11 posto ne zna, prenosi Srna.

Kada se iz odgovora isključe svi odgovori sa "ne znam" 57 posto Britanaca smatra je bilo pogrešno izaći iz EU u odnosu na 43 posto koji misle da je to bila ispravna odluka.

Ovo je najveći stupanj podrške ocjeni da je Brexit bio pogrešan koju je zabilježila agencija "YouGov".

Novi rezultati ispitivanja objavljeni su u vrijeme kada pregovarači Velike Britanije i EU pokušavaju da do kraja godine postignu dogovor i ratificiraju novi trgovinski sporazum.

Obje strane izražavaju uvjerenje da će naredni tjedan doći do sporazuma kako bi imali dovoljno vremena za ratifikaciju prije Nove godine.