Kao što je poznato, nakon eliminacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Brazil je ostao bez izbornika, nakon čega je krenula potraga za novim. Spominjala su se neka zvučna imena, stranci što baš nije čest slučaj kada je u pitanju ova reprezentacija. Ono što je posebno zanimljivo, kako prenosi Večernji list, Brazilcima je zanimljiv i Zlatko Dalić. Čije se ime povezuje s nekim reprezentacija, klubovima još od nastupa Hrvatske u Rusiji.

Stav hrvatskog izbornika je jasan, on sve svoje buduće planove veže isključivo za Vatrene s kojima u nadolazećoj Ligi nacija želi osvojiti još jedan trofej. Dok bi mu sljedeći ultimativni cilj bio napada na europski tron.

O tome je toliko puta već javno govorio. Adut na kojeg igraju Brazilci je činjenica da bi Daliću mogli ponuditi mogućnost da postane jedan od rijetkih izbornika sa svjetskim naslovom. Jer, novac očito nije ključan u Dalićevim promišljanjima, smatraju Brazilci.

Svjesni su i oni da bi im jak adut bio brazilski nogometni autoritet kojeg su gradili u nogometnom svijetu, a kojeg Hrvatska, unatoč senzacionalnim rezultatima, još uvijek nema, u institucionalnom smislu.Sama činjenica da takva nogometna velesila razmišlja o hrvatskom stručnjaku zapravo je nevjerojatno priznanje našoj trenerskoj struci.

Posebice kada se u obzir uzme činjenica da su brazilsku nogometnu reprezentaciju u zadnjih stotinu godina vodila samo dvojica stranih izbornika. Bili su to Urugvajac Ramon Platero, koji je bio izbornik 1925. godine, odnosno, Jorge Gomes da Lima, Portugalac koji je na kormilu brazilske nacionalne vrste bio 1944. godine. Također, naš izvor kaže da u idealnoj projekciji, pored Zlatka Dalića, Brazilci razmišljaju o još dvojici nogometnih velikana - Joseu Mourinhu i Pepu Guardioli.

Dalić u društvu dvojice takvih nogometnih revolucionara, sigurno je posebno zazvučalo našem izborniku kada je čuo tu vijest. Dalićeva privrženost njegovim životnim i patriotskim postulatima vjerojatno je kočnica brazilskim ambicijama da ga angažiraju kao izbornika. Znaju da će se teško ili nikako odreći statusa vrhunaravnog nogometnog autoriteta u Hrvatskoj, piše Večernji.