Bračni par Jovica Bukvić i Martina Bukvić Mikulić iz Mostara, te njihov rođak, državljanin Hrvatske čiji su inicijali M.G., poginuli su jutros u teškoj prometnoj nesreći kod Mostara, saznaje Srna u mostarskoj policiji.

Dežurna tužiteljica Tužilteljstva HNŽ-a koja je obavila očevid na mjestru strašne nesreće na magistralnoj cesti M-17 ranije je potvrdila  kako je utvrđen identitet dvije od ukupno tri stradale osobe.

Riječ je o osobama rođenim 1978. i 1986. godine, dok se identitet treće osobe nije mogao utvrditi na mjestu nesreće jer kod nje nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Tužiteljica je kazala kako je riječ o državljanima BiH, no nikakve druge podatke nije mogla otkriti  dok se ne informiraju obitelji stradalih.

Očevid je završen, na mjestu nesreće bili su i vještaci koji će utvrditi ispravnost vozila koja su sudjelovala u nesreći, a zatražena je i obdukcija stradalih.

Uzeti su i uzorci krvi kako bi se utvrdilo jesu li stradali bili pod utjecajem alkohola.

Iako će očevid rasvijetliti dodatne detalje, pretpostavlja se kako je BMW naletio na bager koji se kretao u istom smjeru. Od siline udara u bager, BMW se odbio i udario Audija koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Vozači Audija i bagera zadobili su lakše tjelesne ozljede i već su na kućnom liječenju.