Eintracht Frankfurt Nike Kovača i Ante Rebića pobijedio je Mainz 3:0, a Borussia Dortmund odigrala je samo 1:1 s Augsburgom. Nekadašnji hrvatski izbornik večeras će kad ode na internet ugledati svoj klub na trećem mjestu Bundeslige, prizor u koji će, ne sumnjamo, buljiti cijelu noć.

Poklope mu li se sutrašnji rezultati, Kovač bi mogao, samo pola godine nakon što je spasio klub od ispadanja u drugu ligi, godinu završiti na mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

Sve je započelo sjajno za Eintracht, Branimir Hrgota zabio je svoj prvi večerašnji gol u 18. minuti susreta, a 15. minuta kasnije na semaforu stadiona u Frankfurtu pojavila se vijest da je Augsburg zabio dortmundskoj Borussiji, koja je pala na šesto mjesto s tri boda manje od Eintrachta.

No dvije minute po povratku iz svlačionice Borussia je izjednačila preko Ousmanea Dembelea i činilo se kako će se u Dortmundu situacija uskoro normalizirati, ali to se nije dogodilo. Žuto - crni nisu uspjeli zabiti do konca susreta i godinu će završiti ispod Eintrachta.

Kovačevi su u nastavku samo potvrdili pobjedu i puni samopouzdanja otišli na blagdane. Posao im je olakšao Jhon Cordoba dobivši izravan crveni karton, a Aymen Barkok i Branimir Hrgota svojim drugim golom na susretu završili su posao.

U srijedu u 20 sati će se igrati preostalih pet utakmica Bundeslige u 2016. godini, a Kovača mogu preskočiti još samo Kramarićev Hoffenheim, koji će ugostiti Werder, te Hertha koja dočekuje Darmstadt.

Rezultati:

Eintracht - Mainz 3:0
Borussia D. - Augsburg 1:1
Borussia M. - Wolfsburg 1:2
HSV - Schalke 2:1