Šef Mosta Božo Petrov sinoć je smijenio stranačku glasnogovornicu Sanelu Dropulić koja je jučer kroz jutro novinare informirala o događajima u toj stranci, a koja je slovila kao suradnica Drage Prgometa. U emailu koji je dojučerašnja glasnogovornica Dropulić proslijedila medijima piše da "odlukom Petrova ulogu glasnogovornika Most-a do daljnjega ima agencija Grizli komunikacije d.o.o.". Isto tako u tom emailu piše: "Dr. Prgomet do daljnjega neće davati izjave". Progmet se jučer nije pojavio ni na tiskovnoj konferenciji iako je isprva bio najavljen njegov dolazak.

Čini se da između najpopularnijeg dvojica Most-a odnosi nisu toliko harmonični. Posljednjih dana dvojac je isto tako u medijima iznosio potpuno različite stavove o budućnosti Most-a. Jučer se iz izvora, pak, bliskih Prgometu moglo čuti kako je njihov plan isprva ponuditi Petrova za mandatara, koji bi se navodno onda u javnosti trebao povuči te tu ulogu prepustiti iskusnijem Prgometu.

Isto tako moglo se čuti kako Prgomet oko sebe već ima nekolicinu zastupnika MOST-a koji su ga spremni podržati u nekoj mogućoj akciji odvajanja od MOST-a te pružanja podrške jednoj od dvije koalicije. Ali javno jučer nitko o tome nije želio govoriti. Očito su raskoli u MOST-u već počeli, iako ih se stranačko vodstvo još uvijek trudi prikriti. Neki izvori bliski Prgometu govore kako se Petrov zapravo nije snašao u svemu tome te da Most nije spreman za preuzimanje tolike odgovornosti te da namjerno izlazi s ponudom koju zapravo nitko ne može prihvatiti kako bi se išlo na nove izbore. (jutarnji.hr)