Niti jedan dan nije prošao otkad je Božo Petrov kazao kako je HDZ definitivno otpao iz pregovora, a Nacionalno vijeće MOST-a izašlo je u javnost s potpuno novom pričom, pozvavši stranku Tomislava Karamarka natrag za pregovarački stol, piše Index.hr.

Otkrili su to iz Nacionalnog vijeća MOST-a nakon današnjeg sastanka okupljenim novinarima, obnavljajući tako ponovno postizborne spekulacije i prepucavanja.

MOST-ov Miro Bulj tako je novinarima pred središnjicom MOST-a u Zagrebu kazao kako je Nacionalno vijeće odlučilo pružiti novu šansu HDZ-u, kao što je šansa u više navrata bila pružana i SDP-u. Naglasio je kako su MOST-u u interesu prvenstveno reforme, a za koje žele što širi konsenzus svih uključenih strana.

Ipak, do dvostrukog preokreta danas ipak nije došlo, jer je šef HDZ-a odbio ponudu MOST-a da se vrati u pregovore. Karamarko je tako u televizijskim nastupima u tri različita dnevnika kazao kako postoji "linija iza koje se nema namjeru povlačiti", odbivši povratak za pregovarački stol. U međuvremenu, Nacionalno vijeće MOST-a odlučilo je kako želi Božu Petrova za premijera.