Tradicionalni Božićni koncert Simfonijskog orkestra Mostar i Akademskog zbora Pro Musica pod nazivom Sretan ti Božić narode moj održan je sinoć u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

"Kulturno se izražavamo preko nota i poklanjamo gradu ovaj koncert kako bi dočarali taj Božićni duh. Ovo je veliki događaj za Mostar i regiju, jer je sve na visokoj razini, ovdje je kompletna tehnička i scenska oprema, na bini je oko 120 ljudi i sve je lijepo posloženo i zvuči fenomenalno", kazao je za pogled.ba dirigent Damir Bunoza dodavši kako ovaj događaj zaslužuje izravni televizijski prijenos na BHT1.
 

Na koncertu su izvedene tradicionalne Božićne pjesme kao što su "Svim na zemlji", "Radujte se narodi" i "Veselje ti navješćujem", ali i glazba iz veoma popularnog filma "Sam u kući".

Predblagdansku večer su svojim izvedbama uljepšao Akademski zbor Pro Musica, te klape Narenta, Drača, Studenac, Signum i Bura, uz pratnju Simfonijskog orkestra.
 

Kao solisti su nastupili Karlo Miličević, Ivo Jurić, Anđela Ljubić, Josipa Krezić i Hrvoje Merdžo, a koncertom su ravnali Damir Bunoza i don Dragan Filipović.

Više pogledajte ovdje