Dragi prijatelji, ja sam Božana Nikolić, djevojački Ostojić, majka i supruga, dijete ovog kraja koje aktivno uključujući se u politiku stvara promjene. Rođena sam 1980., prof.hrv.j.i knj., radim u osnovnoj školi. Kao srednjoškolka i studentica aktivna u FRAMI, članica HKDD-a. Živjela sam u Zagrebu, radila u udruzi za pomoć djeci s teškoćama te bila aktivna u Ramskoj zajednici. Ljubav prema suprugu i ljubav prema Rami vraća me rodnom kraju u kojem i danas živim. Završila sam Političku akademiju, polazila brojne seminare,  a mojim pristankom da budem predsjednica Zajednice žena HDZ BiH „KKK“ u Rami od 1.lipnja 2022. rekla sam da je vrijeme i za osobnu promjenu sve sa željom da kroz „promjene“ stvaramo dobre uvjete za život svake osobe, jer svaki čovjek zavrjeđuje dostojanstven život. Mišljenja sam da u politiku trebaju doći ljudi koji vjeruju da meritokracija-vrijednosti i kvaliteta trebaju biti na prvom mjestu. Stranku HDZ BiH izabrah još kao dijete i ne mijenjam je dok god živim.

Prihvatila sam ovaj poziv iz ljubavi prema mladima i svom djetetu, jer mladima trebamo osigurati dostojanstvene uvjete za ostanak i opstanak u Rami, u HNŽ-u i cijeloj BiH.

Izborni program HDZ-a BiH nosi promjene, na nama svima je da postane djelom. Meni najbliže i najdraže točke (a ostale također nisu manje bitne) su obitelj i mladi, reforma i kvaliteta obrazovnog sustava jer ako ne budemo ulagali u obitelji i učitelje neće biti ni budućih naraštaja. Budućnost je u mladim obiteljima; a dobri doktori, političari i mehaničari počivaju na dobroti i kvaliteti svog učitelja.

Vjerujem da je Rama umorna od podjela i osobnih interesa, umorna od straha, spremna za promjene, mir i oprost. Naša budućnost ne može više čekati. Vrijeme je da se izdignemo iznad osobnih interesa.  

Naša BiH dovoljna je bogata i velika da u njoj žive svi dobronamjerni ljudi. Neka nas sve ujedini budućnost naše djece, jer za budućnost se treba boriti, a prošlost ne možemo mijenjati.

Ispisujmo zajedno samo pozitivne i lijepe životne priče. Zajedno stvarajmo promjene za budućnost. Ovi izbori su itekako bitni. Stoga 2.10. izađite na izbore; pokažite da je i vama stalo! Pozivam vas da glasate za hrvatsku članicu Predsjedništva,  g. Borjanu Krišto,  kandidate na  svim razinama ujedinjene pod HNS, pa možete i za mene pod brojem 27.

Unaprijed velika hvala svima!