Boston će biti američki kandidat za domaćinstvo Ljetnih olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. godine, objavio je u petak Američki olimpijski odbor. Predstavnici Američkog olimpijskog odbora izabrali su Boston kao svog kandidata za domaćinstvo Ljetnih olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. godine, a Bostonovi konkurenti u toj utrci bili su Washington, Los Angeles i San Francisco, prenosi Hina.

Iako je posljednji rok za prijavu gradova 15. rujna ove godine, Amerikanci nisu željeli gubiti dragocjeno vrijeme te su već u siječnju objavili ime svog kandidata.

– Naš je cilj organizirati Olimpijske i Paraolimpijske igre koje će biti inovativne i dostupne svima – izjavio je gradonačelnik Bostona Marty Walsh.

Izbor domaćina OI 2024. bit će održan na zasjedanju Međunarodnog olimpijskog odbora 2017. godine, a Amerikanci vjeruju da bi Boston mogao postati prvi američki grad koji će organizirati ljetne OI nakon Atlante, koja je najbolje svjetske sportaše ugostila 1996. godine.

U međuvremenu su na sjevernoameričkom kontinentu dvaput održane zimske olimpijske igre: 2002. je domaćin bio Salt Lake City, a 2010. kanadski Vancouver.

Prethodna dva američka grada koja su kandidirala za domaćina ljetnih OI bili su New York i Chicago, ali su izgubili u utrci s Londonom za Igre 2012. i s Rio de Janeirom za Igre 2016. godine.

Dnevnik.ba