Centar za humanu politiku zatražio je od Republičkog javnog tužiteljstva RS da postupa po prijavi iz 2008. godine protiv dobojskog gradonačelnika zbog odgovornosti za ratne zločine, s obzirom da Tužiteljstvo BiH ne želi postupati po ovoj prijavi, jer štiti prijavljenog pod utjecajem nekih stranih veleposlanstava i bošnjačkih političkih predstavnika.

''Prijavljeni je za zaštitu od progona za ratne zločine dao više milijuna KM koje je pribavio izvršenjem nesankcioniranih krivičnih djela kao gradonačelnik Doboja, pristao svjedočiti  u postupcima pred Međunarodnim sudom za ratne zločine i Sudom BiH i obećao druge protuusluge'', priopćio je Centar za humanu politiku.

Prijava je, kako se navodi, dopunjena sumnjom da su prijavljeni i njegovi najbliži suradnici u dobojskoj policijskoj postaji 1992. godine uzimali novac od Bošnjaka i Hrvata, koji su bili nezakonito pritvarani ili im je prijećeno pritvaranjem, da bi bili oslobođeni pritvora i izvedeni s područja Doboja i BiH, s prijedlogom da se u vezi ove sumnje  uzmu izjave od Andrije Bjeloševića, ratnog načelnika dobojskog centra sigurnosti i Siniše Đorđevića, advokata iz Doboja.