Službenici Policijske uprave Posušje rasvijetlili su četiri krađe, koje su izvršene tijekom posljednjih šest mjeseci.

Tijekom posljednjih šest mjeseci četiri ženske osobe s područja Posušja prijavile su da im je na njihovim radnim mjestima nepoznata osoba otuđila novčanike u kojima su se nalazile određene svote gotovine, bankovne kartice i osobne isprave.

Krađe su prijavile djelatnica Rudnika boksita Posušje, djelatnica Osnovne škole 'Ivana Mažuranića', djelatnica Glazbene škole u Posušju i djelatnica Doma zdravlja Posušje koja je uz to prijavila da je počinitelj, nakon što je u otuđenom novčaniku pronašao ceduljicu s PIN-om, na bankomatu podigao određenu svotu novca s tekućeg računa.

Operativnim radom kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela identificiran je M. R. (46) iz Prijedora.

Policijski službenici PU Posušje u ponedjeljak su u službenim prostorijama PU Posušje izvršili kriminalističku obradu nad M. R. (46) kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio navedena kaznena djela. PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu Dopunu ranije podnesenom Izvješću o počinjenom kaznenom djelu.

Službenici Policijske uprave Ljubuški rasvijetlili su dvije teške krađe, koje su prijavljene 3. srpnja ove godine.

Zaprimljena je prijava o provali u obiteljsku kuću u mjestu Studenci, iz koje je nepoznati počinitelj otuđio manju količinu nakita, kao i prijava o provali u obiteljsku kuću u Pregrađu, iz koje je nepoznati počinitelj otuđio određenu svotu novca.

Operativnim radom kao mogući počinitelj je identificiran S. H. (35) iz Sarajeva.

U službenim prostorijama PU Ljubuški istražitelji PU Ljubuški izvršili su kriminalističku obradu nad S. H. (35) kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio navedena kaznena djela. PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Dopunu ranije podnesenom Izvješću o počinjenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju iz MUP-a ŽZH.

Bljesak.info