Predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto nazočit će ceremoniji krunidbe britanskog kralja Charlesa III u Londonu 6. svibnja.

Charles III će tog dana i službeno sjesti na britansko prijestolje, a događaju će nazočiti veliki broj šefova država iz cijelog svijeta, kao i kompletna kraljevska obitelj, piše Klix.ba.

Britanski mediji su nedavno objavili iznenađujuću vijest koja glasi da će supruga kralja Charlesa biti imenovana za kraljicu, a ne za "kraljicu suprugu, što se ranije očekivalo.

Plan je da ceremonija počne Camillinom krunidbom, a zatim će Charles biti okrunjen krunom Svetog Edwarda te službeno sjesti na prijestolje.

Prvi put u 70 godina Velika Britanija dobit će novog monarha nakon smrti Charlesove majke, kraljice Elizabete II., a svečanost koja će trajati tri dana održat će se u Westminsterskoj opatiji.

Poslije svečanosti u Westminsterskoj opatiji, kralj Charles III će se uputiti u Buckinghamsku palaču gdje će stajati na balkonu s članovima svoje obitelji i pozdraviti građane.