''Idemo na Bijaču 'praviti cirkus''', najavili su borci nezadovoljni epilogom sjednice parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca održane danas u Mostaru.

Na granični prijelaz Bijača, kako saznajemo, odlaze borci okupljeni ispred zgrade Vlade u Mostaru, no još uvijek se ne zna hoće li biti blokade.

Podsjetimo, po okončanju sjednice Jasenko Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik Komisije, je ukazao okupljenim borcima i medijima da su prihvaćeni svi amandmani na zakon koje Vlada FBiH nije prihvatila. Ipak, demobilizirani borci su nezadovoljni što još nije usuglašen tekst Zakona.

''Ponovno je Povjerenstvo za usuglašavanje tekstova dala prolaz amandmanima koji su usvojeni u oba doma, a vlada ih prihvatila kao svoje, te samim tim postali dio teksta zakona, što je jako važno. Dali smo prolaz kao i na prvoj sjednici amandmanima koje nije prihvatila vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda'', rekao je predsjednik Povjerenstva Jasenko Tufekčić u obraćanju medijima u Mostaru.

Tufekčić je rekao da će svi članovi povjerenstva u petak ujutro dobiti današnje odluke pismeno, te da će na početku sljedećeg tjedna održati sastanak s premijerom federacije, dopremijerima te s predsjednikom Federacije i dopredsjednicima.

Bljesak.info