Jedna lokalna patrola u Kamerunu ubila je ženu opasanu eksplozivom i to tako što su je pogodili otrovanom strijelom prije nego je uspjela doći do mete, piše Daily Mail.

40-godišnja djevojka u Kamerun je stigla iz Nigerije, a s njom je bila i djevojčica koja je također poginula u eksploziji.

Stanovnici sela Mora, u kojem se incident dogodio, kažu da je posljednjih nekoliko dana poginulo najmanje pet bombaša samoubojica.

Brojni napadi uslijedili su nedugo nakon što je predsjednik Kameruna Paul Biya otputovao u Nigeriju kako bi dogovorio strategiju u zajedničkoj borbi protiv Boko Harama.

Lokalne vlasti u pograničnom području nedaleko nigerijske granice dozvoljavaju lokalne samoobrambene patrole sastavljene od građana zabrinutih zbog sve učestalijih napada zloglasnog Boko Harama.

Boko Haram u afričkim zemljama u kojima provodi svoj teror kao taoce najčešće uzima mlade žene i djevojke. Prvo im služe kao seksualno roblje, a potom ih iskoriste kao bombaše samoubojice.

Nakon Nigerije, Kamerun je zemlja koja je najjače pogođena Boko Haramom. Od kolovoza 2014. godine u Kamerunu su izveli 336 napada.