Bosanskohercegovački boksač Damir Beljo, europski prvak u kruzer kategoriji po WBO verziji, branit će svoj naslov sljedećeg petka na Širokom Brijegu protiv Mohammeda Rasulija. Kako je Beljo kazao na konferenciji za novinare, radi se o najvažnijoj borbi u njegovoj dosadašnjoj karijeri, s obzirom da bi mu pobjeda vjerojatno otvorila vrata za napad na svjetsku titulu.

Beljo se vratio u BiH nakon priprema u Njemačkoj, a kako je kazao, spreman je i mentalno i fizički za okršaj s 37-godišnjim njemačkim boksačem, porijeklom iz Afganistana, koji u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda, 4 poraza i 4 neriješena meča.

“Za Rasulija je ovo vjerojatno posljednja šansa da napravi nešto veliko i to ga čini posebno opasnim. On u slučaju pobjede previše dobija, a ja previše gubim. No, ja se ne obazirem previše na njega, radit ću ono za što sam se spremao i nadam se uspjehu”, istaknuo je Beljo. Bombarder iz Mostara trebao se u ovom terminu boriti protiv Nurija Seferija, koji ima istog menadžera kao i sada već bivši prvak svijeta u kruzer kategoriji Marco Huck (Muamer Hukić), ali nakon što je Huck u kolovozu izgubio svoj naslov od Poljaka Krzysztofa Glowackog promijenili su se planovi.

“Imali smo dogovor da u slučaju pobjede protiv Seferija boksam protiv Hucka, međutim on je izgubio svoj pojas od Glowackog i samim tim ta priča meni više nije bila zanimljiva. Također, Seferi ima poraz u svom posljednjem meču i WBO ga ne može prihvatiti kao izazivača”, kazao je Beljo.

Njegov tim za zamjenu tražio je atraktivnog boksača kako bi publika u Širokom Brijegu dobila pravi spektakl, a to bi trebao biti Rasuli.

“Predložili smo Rasulija jer se radi o dosta tvrdom i napadački orijentiranom boksaču, a WBO ga je odmah prihvatio što pokazuje da se radi o doista ozbiljnom protivniku”, istaknuo je Beljo.

Osvajanje naslova europskog prvaka u ožujku ove godine, po Beljinim riječima, velika je stvar, ali nije njegov konačni cilj.

“Moj cilj je boksati za naslov prvaka svijeta. Sada sam među glavnim izazivačima, a hoću li odmah dobiti tu priliku – ne znam. Ako pobijedim u ovom meču, sa svojim timom idem u Orlando na WBO konvenciju, koja će se održati krajem mjeseca, gdje ću tražiti svoju šansu, a hoću li dobiti priliku odmah ili ću morati odraditi još jedan meč, vidjet ćemo”, kazao je Beljo.

Mostarski boksač naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji osvojio je pobijedivši nokautom u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila, u ožujku 2015. Bila je to njegova 20. pobjede u isto toliko profesionalnih mečeva, od čega je njih 17 završilo prekidom.

U okviru boksačkog spektakla u dvorani Pecara u Širokom Brijegu, predviđeno je devet borbi, a glavne borbe večeri izravno će prenositi BHT, prenosi Fena.

“Ovo je sportski projekt kakav do sada nije viđen na ovim prostorima. Pored Damira, nastupit će velika imena kao što su Stefan Leko i Adnan Redžović, te nekoliko domaćih perspektivnih boraca”, kazao je član organizacijskog odbora Boris Bošnjak./HMS/