Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Beogradu da vjeruje u poboljšanje odnosa Srbije i BiH, ali da će to, kada je riječ o BiH, zavisiti od bošnjačkih lidera.

Ivanić je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem rekao novinarima da odnosi BiH i Srbije nikada nisu bili problem, već odnosi pojedinih lidera u BiH, prije svega bošnjačkog naroda i rukovodstva u Srbiji.

"Ja sam, međutim, optimist i mislim da će stvari krenuti nabolje. Vjerojatno će još biti problema, ali stvari se kreću bolje nego što su bile", naveo je Ivanić.

On je istaknuo da je na sastanku razgovarno o odnosima BiH i Srbije i nekim konkretnim stvarima koje bi se mogle uraditi.

"Bilo bi dobro da se pokrenu aktivnosti i da uspijemo postići dogovor o granici koju je potrebno napokon utvrditi", naglasio je Ivanić i dodao da je razgovarano i o zajedničkim nastupima u svijetu.

Izetbegović kaže da je sastanak bio dobar i da postoje obostrani interes i spremnost da bude riješeno pitanje granice.

"Mislim da će to ići, ali očekujem da ono što smo govorili, neke lijepe riječi i obećanja, sa obje strane, pretočimo u aktivnosti", rekao je Izetbegović.

On je dodao da treba da se radi na tome da se stabiliziraju prilike i poprave odnosi zemalja i naroda.