Mnogi financijski stručnjaci nam sugeriraju kako bismo trebali na stranu ostaviti 10 posto naših prihoda, no ne pitaju se možemo li to stvarno i učiniti? U slučaju da ne možemo onda ta teorija pada u vodu i nema nam nekakve velike koristi od nje, međutim postoji više načina da uštedite bar malo novca.
 
Možete provjeriti uvjete životnih osiguranja ili stambenih štedionica ili jednostavno odvajate malo novca sa strane onoliko koliko možete. Bolje je mjesečno uštedjeti i 10 eura od nula eura. Imat ćete kakav takav crni fond i što je još važnije stvoriti ćete navike pravog štediše.
 
Probajte samo jedan mjesec zapisati sve vaše troškove i vidjet ćete da vam novac ponekad curi na bespotrebne stvari bez kojih ste svakako mogli. Važno je štedjeti ne samo zbog akumuliranja određenih financijskih sredstava već štednjom učimo bit odgovorni prema novcu. Zašteđeni iznos nam ulijeva samopouzdanje i nudi spoznaju da smo sposobni 'napraviti' novce što će nas gotovo sigurno gurati u kreativno osmišljavanje putova (možda poslovnih) kojima bi mogli uspješno zaraditi još dosta novca. (abcportal.info)