Od SAD-a do Japana, nema tog ljubitelja nogometa koji nije vidio čudesni pogodak Matea Kovačića. Hrvatski reprezentativac sinoć je torpedirao Lazio, a njegov pogodak "ala Zidane" potvrdio je talijanskim kolegama dvije teze; prva glasi da je Mancini, za razliku od Waltera Mazzarrija, pronašao idealno mjesto za Kovu u svom sastavu, a druga da je 20-godišnji Hrvat glavni temelj nekog novog Intera.

I ne samo to, ugledna Gazzetta piše kako su Kovačić i napadač Lazija koji je sinoć postigao dva gola Felipe Anderson budućnost Serie A, nada u bolju nogometnu 2015.
 


"Kovačić je remek djelom spasio Inter", piše Corriere della Sera.

Snimka gola oduševila je i španjolske novinare koji su Kovačićev pogodak usporedili s onim kojeg je u finalu Lige prvaka postigao veliki Zinedine Zidane.

"Kovačić je zabio jedan od najljepših golova ove sezone u Serie A", piše Marca, dok neki Marcini čitatelji nagađaju da će Kova kroz tri, četiri godine potpisati za Real.

Boban: Mateo je bio sjajan!

Stručni komentator Sky Italije i legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban pohvalio je Kovačića.

"Ovo mu je bila najbolja utakmica u dresu Intera. I ne mislim to samo zbog prekrasnog pogotka. Mateo je sjajno igrao svih 90 minuta!", poručio je Boban.

index.hr