Prema posljednjim saznanjima do kojih je došla poslovično pouzdana ekipa iz BMWBloga sljedeća generacija BMW-ove luksuzne limuzine, odnosno serije 7 bi trebala dobiti i električno pokretanu izvedbu.

Podsjetimo, nedavno je objavljeno da će se u sljedećoj generaciji ovog automobila neće naći V8 i V12 motori te da bi na njihovo mjesto trebale stupiti nove hibridne verzije.

Ovo je daljnja potvrda kako se BMW okreće elektrifikaciji svojih modela. Sama buduća i električno pokretana serija 7 bi navodno trebala nositi naziv i7.

Njen razvoj već traje i spomenuti izvor javlja da bi se u ponudi trebale naći izvedbe s kapacitetom baterija između 80 i 120 kWh. Drugim riječima, ovaj bi automobil mogao svojim kupcima ponuditi autonomiju od oko 700 km, javlja AutoNet.

Trebalo bi se raditi o BMW-ovom pogonu pete generacije koji će se naći i u modelu i4 te iNext.

Najsnažnija verzija električnog i7 bi pak trebala razvijati snagu od oko 650 KS pa se za performanse nema razlog brinuti. Više bi trebali saznati u bliskoj budućnosti, jer se dolazak nove serije 7 navodno može očekivati 2021/2022.

Nadalje, BMWBlog javlja da bi istim putem trebala krenuti i serija 5. Dakle, i ona bi u sljedećoj generaciji trebala biti ponuđena u električno pokretanoj verziji koja bi se na tržištu trebala pojaviti 2023.

Glavne razlike u odnosu na seriju 7 bi trebale biti nešto manja snaga te baterije manjeg kapaciteta. Mada lako je moguće i da se u seriju 5 ugrade baterije kapacitet do 120 kWh.