Stanje na požarištu na Blidinju je sve gore a za sada nema naznaka da će se u Gašenje uključiti helikopter Oružanih snaga BiH dok je sasvim izvjesno da danas neće doletjeti u pomoć kanader iz Hrvatske, rečeno je za Bljesak.info iz Uprave Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Kako je ranije objavljeno, u utorak su od 6:45 do 19:00 sati, posuški vatrogasci (tri vatrogasaca s dva vozila uz pomoć DVD-a Rakitna (devet vatrogrosaca s vozilom), DVD-a Tihaljina (tri vatrogasca s vozilom), HGSS-a Posušja (7 pripadnika), gasili su požar na Čvrsnici na lokalitetu Ćužića Kuk.

Uz helikopter OS BIH (20 preleta) gašenju se pridružio i kanader Republike Hrvatske na zahtjev Uprave civilne zaštite ŽZH i Općinskog stožera CZ Posušje. Kanader je imao devet preleta. Opožareno je do sada oko 800.000 četvornih metara površine.

''Zbog guste vegetacije, nepristupačnog terena i nemogućeg gašenja kopnenim snagama požar je i dalje aktivan i širi se prema Masnoj Luci i vikend naselju'', objavio je Operativni centar Civilne zaštite ZHŽ-a.