Nakon što je u srijedu buknula afera koja sumnjiči niz visokih dužnosnika FIFA-e za umiješanost u korupciju, predsjednik Sepp Blatter priopćio je da je odlučan u namjeri da iskorijeni sve nezakonite radnje iz nogometa.

Pozdravljamo istragu američkih i švicarskih vlasti i nadamo se da će nam to pomoći da usvojimo mjere koje će iskorijeniti sve nezakonite radnje iz nogometa. Također, Etički odbor FIFA-e privremeno je suspendirao sve one koji su povezani s ovom aferom, priopćio je Blatter.

Blatter je ujedno naglasio kako je ova akcija provedena i uz pomoć same FIFA-e: Ovo je teško vrijeme za nogomet, navijače te FIFA-u. Za ovakve prijevare nema mjesta u nogometu i oni koji su u to uključeni bit će izbačeni iz nogometa. Današnja akcija koju je proveo ured Glavnog tužitelja Švicarske pokrenuta je kada je FIFA krajem prošle godine predala dokumente švicarskim vlastima. FIFA će nastaviti surađivati s odgovornim vlastima, ali i unutar same Fifine organizacije da se iskorijene ovakve radnje te da povratimo vaše povjerenje i osiguramo da u nogometu više ne bude nezakonitih radnji.

U petak bi se trebao održati izbor za predsjednika FIFA-e u kojem kao glavni favorit slovi Blatter, a jedini protukandidat mu je jordanski princ Ali Bin Al Hussein.