Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i portugalski trener Jose Mourinho predvode listu od 50 naomraženijih osoba u svijetu nogometa po izboru engleskog magazina Four Four Two.

Uz Blattera i Mourinha, među prvih deset su njemački vratar Harald Schumacher, bivši predsjednik UEFE Michel Platini, sportski novinar Richard Keys, Cristiano Ronaldo, bivši sportski direktor Juventusa Luciano Moggi, senegalski nogometaš El Hadji Diouf, vlasnik MK Donsa Pete Winkelman i bivši kapetan Engleske John Terry.

Svaka od nominacija ima i kratko humorno objašnjenje, pa su tako za Blattera napisali: "Prije četiri godine je studentima na Oxfordu kazao: "Znam da svi mislite da je FIFA bezdušna mašinerija koja štanca novac na račun nogometa i da se ja svaki dan nasmijem kad vidim svoj bankovni račun. Ne, potpuno ste u krivu".

Mourinha su opisali kao "čovjeka koji živi od svađa i živi pod maksimom - nisam zadovoljan kad pobijedim, sretan sam kad drugi izgube". Njemačkog vratara Haralda Schumachera, koji je na SP 1982. godine krvnički startao nad Francuzem Patrickom Battistonom, okarakterizirali su kao čovjeka koji je u anketi naomraženijih osoba u jednom pariškom listu pobijedio ispred Adolfa Hitlera. Nakon što je nesretni Battiston ostao bez nekoliko zubi i s ozljedom kralježnice, Schumacher je navodno izjavio: "Ako je to sve, ja ću platiti njegove plombe".