Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, u lovu je upucao drugog lovca i teško ga ozlijedio. Nesreća se dogodila u petak, 11. siječnja, javlja Večernji list.

Policija je biskupa kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nesreća u lovu dogodila se u prijepodnevnim satima kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana. 58-godišnji biskup Huzjak, inače strastveni lovac, sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu. Prema policijskom priopćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili su se na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara.

Promašio vepra

U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u vepra, kojeg je promašio, a puščano zrno je pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

Ranjeni lovac je odvezen u KBC Dubrava, a tamo su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

Alkotestiranjem biskupa Huzjaka je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Oduzeto mu je oružje s kojim je sudjelovao u lovu. Zbog navedenog kaznenog djela protiv 58-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava.