Srajevo osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom razdoblju - tuzlanskom Bingo za izgoreni objekt u Mostaru. 

- Iako se radi o vjerovano i najvećoj pojedinačnoj šteti u poslijeratnom razdoblju Sarajevo osiguranje bez problema već isplaćuje štetu našem velikom, uglednom gospodarskom subjektu kakav je Bingo. Krajem lipnja Bingu je isplaćen milijun maraka za štetu po polici kojom je bila osigurana roba u objektu. Do kraja kolovoza ove godine Sarajevo osiguranje će avansno isplatiti 5.000.000 KM za štetu na objektu, a ostatak iznosa nakon konačnog nalaza nadležnih tijela kako bi objekt Bingo Mostar bio stavljen u funkciju - kazao je Arif Kulić, direktor Sarajevo osiguranja u razgovoru za Patriju. 

On je napomenuo i kako je društvo je pri kraju isplate štete Općini Centar u iznosu od 2.000.000 maraka u vezi s prosvjedima 2014. godine, te štete BH Telecomu od oko 1.000.000 KM. Naveo je da je Sarajevo osiguranje u 2016. godini isplatilo 31,3 milijun KM po osnovu šteta, pa je po tom najznačajnijem kriteriju ostalo vodeće osiguravajuće društvo u BiH. 

Krajem travnja ove godine u samo tri sata u potpunosti je izgorio veliki trgovački centar Bingo u Mostaru. Izgorjela je kompletna montažna zgrada i sve što se u njoj nalazilo. Srećom, u požaru nitko nije ozlijeđen. Rezultati istrage o uzroku požara, pokazali su da ja vatru uzrokovao kvar na utičnici produžnog kabla. Ovaj tržni centar otvoren je 2011. godine i bio je veličine 2.500 metara četvornih, a zapošljavao je 100 radnika. 

Bingo je kasnije objavio kako radnici neće ostati bez plaća i radnih mjesta, a u međuvremenu su počeli radovi na obnovi objekta. Ranije je najavljivano kako će novi Bingo biti otvoren tijekom rujna ove godine.