U susretu 17. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham našeg Slavena Bilića odigrao je 0-0 na gostovanju kod Swansea Cityja upisavši četvrti remi u nizu pri čemu treći bez golova.

Bio je to ujedno i sedmi uzastopni susret Bilićeve momčadi bez pobjede. Posljednji trijumf 'čekičari' su ostvarili 24. listopada protiv Chelsea. nakon toga su upisali dva poraza (Watford, Tottenham) i pet neodlučenih ishoda (Everton, WBA, Manchester United, Stoke City, Swansea City).

U dvoboju protiv Swansea Cityja svih 90 minuta je odigrao hrvatski napadač Nikica Jelavić.

U ranije odigranom susretu Watford je na svom Vicarage Roadu deklasirao Liverpool 3-0 i popeo se na sedmo mjesto, sa samo jednim bodom manje od četvrtog mjesta. Golove za Watford zabili su Nathan Ake (3) i Odion Ighalo (15, 85). Porazu 'redsa' kumovao je vratar Adam Bogdan koji je već u trećoj minuti načinio katastrofalnu pogrešku kada mu je nakon ubačaja iz kuta lopta ispala iz ruku što je iskoristio Ake i zabio za 1-0. Drugi i treći pogodak postigao je Nigerijac Odion Ighalo koji je sa 12 pogodaka četvrti strijelac lige. Ispred njega su tek Jamie Vardy (15), Romelu Lukaku (13) i Riyad Mahrez (13).

Liverpool je nakon tri uzastopne pobjede pri čemu je slavio protiv Manchester Cityja i Chelsea, spojio tri kola bez pobjede i pao je na devetu poziciju. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren je utakmicu propustio zbog ozljede, a u 41. minuti Liverpoolova obrana je ostala i bez Martina Škrtela, prenosi Hina.

Kolo u ponedjeljak zatvara derbi između Arsenala i Manchester Cityja.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 38 bodova, Arsenal ima 33, a City 32 boda. Slijede Manchester United, Tottenham i Crystal Palace sa po 29 bodova. West Ham je osmi sa 25 boda.