Jedini klasni igrač West Hama, bez kojeg je momčad Hammersa na drugoligaškoj razini, već dulje vrijeme nezadovoljan je očajnim igrama i rezultatima kluba u ovoj sezoni i želi otići.

Potvrdio je to i menadžer Slaven Bilić: "Naglasili smo da ne želimo prodavati najbolje igrače, ali Dimitri Payet više ne želi igrati za West Ham."
 
Odavno je očito da Payet ove sezone, točnije od povratka s Eura, na kojem je sanjao ostvariti transfer u neki od velikana (spominjali su se Real i PSG) nije onaj od prošle, bezvoljan je i nezainteresiran, zbog čega mu je Bilić prošlog tjedna naredio da promijeni stav.

"Očekujem da se vrati u formu u kakvoj je bio i pokaže posvećnost i odlučnost momčadi onako kako je momčad pokazala njemu." poručio mu je Bilić javno u petak, a prenosi Index.hr.

Bilić je dodao kako ipak neće prodati zvijezdu koja je u ljeto 2015. West Ham došla iz Marseillea za 11 milijuna funti, odmah nakon što je Hammerse preuzeo hrvatski trener.

"Nema šanse da ćemo ga prodati. Nije pitanje novca, nego što želimo zadržati najbolje igrače. Payetu smo dali dugi ugovor baš zato što želimo da ostane."

Payet (29) je briljirao za West Ham u prvoj sezoni u Engleskoj i s 15 golova i 17 asistencija u svim natjecanjima, od čega 9 pogodaka i 12 namještenih zgoditaka u Premier League, bio ključni čovjek senzacionalnog uzleta Hammersa do sedmog mjesta, što mu je donijelo i nominaciju za Igrača godine u izboru kolega nogometaša.