Nakon što je Roy Hodgson podnio ostavku odmah nakon šokantnog poraza Engleske od Islanda (1:2) u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva, počela je potraga za njegovim nasljednikom

U anketi BBC-a Slaven Bilić zauzima visoko četvrto mjesto među najpoželjnijim kandidatima i najviše je rangirani strani stručnjak.

Izjava predsjednika Engleskog nogometnog saveza Martina Glenna, kako će za novog izbornika "tražiti najbolju osobu, a ne nužno najboljeg Engleza", djeluje dodatno ohrabrujuće za sve kandidate koji ne dolaze iz engleskih krugova.

No, nakon što su pod vodstvom stranaca, Šveđanina Svena Gorana Erikssona i Talijana Fabia Capella, ostali bez vrhunskih ostvarenja kojima su se nadali, Englezi su se ponovno okrenuli domaćem treneru, što se sve do nastupa u Francuskoj pokazalo dobrim potezom.

U anketi BBC-a za Hodgsonovog nasljednika nitko nije dobio izrazitu podršku ispitanika. Najviše njih (13 %) svoj je glas dalo za Glenna Hoddlea, bivšeg reprezentativca i izbornika pod čijim je vodstvom Engleska nesretno ispala u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. od Argentine. Tada je Argentina, nakon 2:2 u regularnom dijelu, prošla boljim izvođenjem jedanaesteraca. No, Hoddle već 10 godina nije vodio nijednu momčad.

Sadašnji izbornik Jordana Harry Redknapp (69) dobio je 11 % glasova ispitanika, a 61-godišnji menadžer premijerligaša Sunderlanda Sam Allardyce 10 %, što pokazuje da Englezi, ipak, naginju izborniku iz domaćih redova i prednost daju iskustvu.

Bivši hrvatski izbornik i sadašnji trener West Hama Slaven Bilić (47) je za 9 % ispitanika najbolji izbor. Isti je postotak glasova dobio i 38-godišnji trener Bournemoutha Eddie Howe. (bljesak.info)