Portal 101greatgoals prenio je interesantan video Football Dailyja koji nas podsjeća na neka prošla vremena, tj. na klubove čije je ime nekada značilo u svjetskom nogometu, a danas igraju u nižim ligama ili su potpuno na marginama najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Parma je posljednja u nizu velikih klubova koji su bankrotirali i završili u bespućima nižerazrednog nogometa - devedestih godina u dva su navrata bili pobjednici kupa UEFA, bili drugi u tada ultra jakoj Serie A te tri put osvojili talijanski kup, samo da bi ovu sezonu pod novim imenom počeli u Serie D. Podsjetimo, za Parmu je neko vrijeme nastupao i bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić.

Ima tu i drugih primjera, između ostalih i klubova u kojima su veliki pečat ostavili hrvatski igrači (ili oni hrvatskog podrijetla). Na devetom mjestu je Portsmouth za koji su igrali Robert Prosinečki i Niko Kranjčar, na četvrtom je Leeds United u kojem je zabijao Mark Viduka, dok je neslavno prvo mjesto zauzeo škotski gigant Glasgow Rangers čije je boje branio omiljeni Dado Pršo.

Pogledajte cijelu listu!