Izraelska vojska jučer je objavila da su “Izrael i Hezbollah” u nedjelju bili “udaljeni samo 30 minuta” od rata širokih razmjera.

Naime, izraelski vojnici koji su bili u oklopnom vozilu izašli su iz njega 30 minuta prije nego što je projektil Kornet, koji je ispalio Hezbollah, pogodio oklopno vozilo. Izraelska vojska tvrdi da je bilo koji vojnik poginuo, zasigurno bi došlo do trenutačnog rata širokih razmjera koji bi obuhvatio čitavu regiju. Zbog kontradiktornih informacija, još uvijek nije poznato jesu li u napadu stradali izraelski vojnici. Dok izraelska vojska tvrdi da nitko nije stradao, Hezbollah kaže kako su bila četvorica vojnika unutar oklopnog vozila u trenutku kada ga je pogodio projektil.

Zanimljivo je kako je bolnica u Haifi prvo objavila kako je primila dva ranjena izraelska vojnika da bi nakon nekog vremena to demantirala.

Unatoč tome što je na granici između Izraela i Libanona situacija relativno mirna, obje su strane u punoj pripravnosti. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je Izrael spreman za bilo kakav scenarij nakon graničnog sukoba s libanonskim Hezbolahom.

Dnevnik.ba