Najprodavaniji list u Europi donosi veliku vijest: Bayernov sportski direktor Hasan Braco Salihamidžić označio je Marija Mandžukića kao jednog od kandidata za pojačanje napada i već je pregovarao s njegovim zastupnikom.

Bild otkriva da je Bayernu hrvatski veteran (33) i njegov bivši napadač jedan od kandidata za zamjenu nezamjenjivog napadača Roberta Lewandowskog, ali i zanimljivo rješenje za ispražnjena krila jer Mandžukić na toj poziciji igra već godinama, prenosi N1.

Nijemci ističu da je Mandžukić imao sjajan status u Juventusu, s kojim je nedavno potpisao novi ugovor, kao i da je prošle sezone bio jedan od kapetana, ali i da se to sve radikalno pogoršalo odlaskom trenera Maxa Allegrija, koji ga je obožavao, i dolaskom Maurizija Sarrija. Novi trener otpisao je Mandžukića, a za njega je zainteresiran i drugi najveći njemački klub Borussia Dortmund.

Mandžukiću je Njemačka druga domovina, u kojoj je kao dijete proveo četiri godine i počeo igrati nogomet, a ondje se i proslavio kao profesionalac tijekom četiri godine u Wolfsburgu i Bayernu (2010.-2014.) pa se Bundesliga i njen viceprvak čine kao prirodno okružje za neumornog ratnika.

U Wolfsburg je došao 2010. uz sedam milijuna eura odštete Dinamu, a dvije godine kasnije za 13 milijuna eura prešao je u Bayern.

Najbolji nogomet u životu igrao je u tom klubu. U dvije sezone je u 88 utakmice postigao 48, a namjestio 14 golova. Prve sezone bio je nezamjenjiv kod Juppa Heynckesa i osvojio sve, a u finalu Lige prvaka zabio je gol za pobjedu. No druge sezone i prve pod Guardiolom, s kojim je imao napet odnos, nije mu pomogla ni najbolja sezona u karijeri (26 golova, 10 asistencija) pa je zbog Pepa odlučio otići u Atletico.