Prvi zgoditak kojeg je na sinoćnjoj utakmici finala Lige prvaka postigao Cristiano Ronaldo označio je još jedan nevjerojatan rekord kraljevskog kluba u ovoj sezoni - postigli su najmanje jedan zgoditak na svakoj utakmici sezone!

To znači da su pogađali u 65 utakmica zaredom, a sve je počelo 9. kolovoza 2016. na prvoj službenoj utakmici sezone, protiv Seville za European Super Cupu (3:2 za Real).

Oborili su na taj način rekord koji je prethodno držao Bayern (gol na 61 utakmici za redom)

Prema računici sportskog portala AS, Los Blancosi su u tijeku sezone 2016/2017 ukupno 170 puta pronašli pravi put do protivničke mreže, od čega 106 u La Ligi. Ujedno, prvi put u svojoj povijesti Real je postigao gol na svakoj utakmici La Lige u jednoj sezoni.

Madriđani su postignute golove rasporedili na praktično cjelokupnu momčad. Jedni koji se u ovoj sezoni nije upisao u strijelce bio je Coentrao. Cristiano Ronaldo je najbolji strijelac Reala s 42 zgoditka, dok je Morata ostvario 20, a Benzema 19 pogodaka.

Cristiano Ronaldo je sinoćnjim pogocima protiv Juventusa postavio još jedan rekord - jedini je nogometaš koji je do sada bio strijelac u tri finalne utakmice Lige prvaka.

Portugalac je pogađao za Manchester United 2008. (protv Chelsea FC), zatim protiv Atletica 2014. i sinoć protiv Juventusa. Ovo se doduše ne odnosi na raniji Kup prvaka Europe, kojemu je Liga prvaka legitimni nasljednik.

Naime, 1950-tih i 1960-tih godina, kada je Real dominirao Kupom prvaka Europe, Alfredo Di Stefano bio je strijelac u pet finala.

Ronaldov prvi zgoditak u finalu u Cardiffu bio je ujedno 500. gol Reala u Ligi prvaka. Izgleda da je Portugalac postao i specijalist za 'okrugle' golove - bio je strijelac i 200. i 400. gola kraljevskog kluba. Strijelci na svakih 100 golova bili su: Savio (100.), Ronaldo (200.), Karim Benzema (300.), Cristiano Ronaldo (400.) i Cristiano Ronaldo (500.).