Real je uspješno krenuo u misiju obrane naslova prvaka Španjolske. U gostima su slavili kod Deportiva 3:0, no slavlje Kraljeva pokvario je Sergio Ramos koji je zaradio rekordni 18. crveni karton u Primeri.
 
Ramos je zaradio drugi žuti karton u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena zbog grubog prekršaja, ali najprije je požutio u 53. minuti jer je odgurnuo protivničkog igrača.
 
Svemu je kumovao Luka Modrić. Hrvatski veznjak je namjerno izbacio loptu iz igre kako bi se ukazala pomoć domaćem igraču Bakkaliju. Ramosa taj potez hrvatskog reprezentativca nije oduševio jer je nekoliko trenutaka prije Deportivo nastavio s igrom kada je Carvajal ležao na travnjaku.
 

Ramos je želio uzvratiti domaćinima na isti način pa se čak oglušio i na upozorenja Zidanea. A kad je vidio da je Modrić izbacio loptu izvan terena, potpuno je poludio. Zaletio se prema Luki, a pri tome je gurao igrače Depora koji su doslovce čuvali Modrića od podivljalog stopera Reala.
 
Hrvatski veznjak je pokunjeno slušao jezikovu juhu suigrača i, u pomalo komičnoj situaciji, nije znao gdje bi sa sobom pa je tako izgledalo kao da će se i rasplakati.