U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano i vruće, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Poslije podne, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 25, a najviša dnevna temperatura od 35 do 41, na jugu do 42 stupnja.

Na snazi je crveni meteoalarm, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda građanima poručuju da ostanu na oprezu i prate savjete nadležnih službi.

Nemojte putovati ako to nije neophodno. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama.

Meteorolozi sutra očekuju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tijekom dana u Bosni s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu zemlje do 25, najviše dnevne temperature od 29 do 35, na jugu do 38 stupnjeva.

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 34 do 39 stupnjeva.

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni sa kratkotrajnim pljuskom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu do 26 stupnjeva, a najviše dnevne temperature od 34 do 39.