Kadetska (U17) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u debitantskom nastupu na Europskom prvenstvu igrat će u grupi „B" sa reprezentacijama Ukrajine, Njemačke i Austrije. Tako je odlučeno žrijebom koji je danas održan na Olimpijskom stadionu u Bakuu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Europskom prvenstvu koje će se igrati od 5. do 21. svibnja ove godine u Azerbejdžanu nastupit će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. U četvrtfinale će se plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe.

Naslov pravaka Europe  do 17 godina branit će Francuska, koja je ujedno jedna od četiri zemlje koje u Azerbejdžanu žele do rekordne treće titule. To su još Engleska, Nizozemska i Španjosla, koja ima šest trofeja iz starog formata kada se igralo u konkurenciji do 16 godina. Uz BiH jedini debitant na Europskom prvenstvu je domaćin Azerbejdžan.

Utakmice će se igrati na četiri stadiona u Bakuu, a to su Olimpijski stadion, „Dagla arena", „Bakcell arena" i „Qarabag stadion". Finale je na programu 21. svibnja na Olimpijskom stadionu.

- Grupe -

Grupa „A": Azerbejdžan, Portugal, Belgija, Škotska.

Grupa „B": Ukrajina, Njemačka, Austrija, BiH.

Grupa „C": Francuska, Danska, Engleska, Švedska.

Grupa „D": Italija, Srbija, Nizozemska, Španjolska