Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Belgije sa 3:1 u kvalifikacijskom susretu za EURO 2016, što je “zmajevima” dodatno otežalo put ka plasmanu na Europsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zmajevi” su dobro počeli utakmicu, a kapetan Edin Džeko je već u 15. minutu susreta, na odličan centaršut Mujdže, matirao golmana Courtoisa za vodstvo Bosne i Hercegovine od 1:0.

Slavlje velikog broja navijača na stadionu “Kralj Baudouin” trajalo je svega osam minuta kada je Marouane Fellaini u 23. minuti izjednačio na 1:1.

Kevin de Bruyne je pred sam kraj prvog poluvremena u 44. minuti postigao pogodak te tako omogućio Belgiji da s golom više ide na odmor.

Drugo poluvrijeme bilo je bez golova sve do 77. minute kada je novi igrač Stuttgarta Toni Šunjić napravio faul u kaznenom prostoru, a sudac svirao penal.

Eden Hazard uspješno je savladao golmana “zmajeva” Asmira Begovića te postigao treći pogodak za Belgiju, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Kada je su u pitanju ostale dvije utakmice grupe B, Wales je u gostima savladao selekciju Cipra rezultatom 1:0, a Izrael je protiv Andore na domaćem terenu slavio sa visokih 4:0./HMS/