Zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović neizravno je potvrdio kako istraga o ubojstvu dvojice policajaca počinjenom prije sedam dana još uvijek tapka u mjestu, a zbog složenosti cijelog slučaja zatražena je i pomoć američkog FBI-a.

Na izvanrednoj sjednici skupštine Sarajevske županije zakazanoj kako bi se povodom prošlotjednog teškog zločina raspravljalo o sigurnosnom stanju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Halilović je kazao kako je do sada ispitano više od osamdeset osoba za koje se sumnjalo da bi mogle biti povezane s krađom automobila i ubojstvom policajaca koji su kradljivce omeli tijekom redovite ophodnje.

Iz strojnice ubili dvojicu policajaca

Počinitelj ili više njih bez upozorenja su pucali iz strojnice i na mjestu ubili policajca Adisa Šehovića (43) i teško ranili njegovog kolegu Davora Vujinovića (46), koji je nakon toga preminuo u bolnici.

Pomoć FBI-a, kako je pojasnio Halilović, zatražena je radi vještačenja tragova koji su pronađeni na mjestu zločina.

Do sada je zbog sumnje u povezanost s krađom i ubojstvima pritvorena samo jedna osoba, a riječ je o 33-godišnjem Srećku Trifkoviću iz Istočnog Sarajeva koji je od ranije u policijskim evidencijama zbog sudjelovanja u organiziranim krađama automobila.

Halilović je u petak potvrdio kako postoji mogućnost da istragu od županijskog tužiteljstva preuzme državno kao i da u ovoj fazi u svemu sudjeluju i istražitelji državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).